Spelregels
Start Spelregels Spelvoorbeelden Link-Library

 

Spelregels
Spelvoorbeelden
Link-Library

Pabble™ is bedacht en ontwikkeld door Harm Hartman.
Op een turks strand wilde ik met mijn kinderen een leuk spel kunnen spelen met gewone kiezelstenen.  Geinspireerd door het kinderspel 'papier-schaar-steen', en gops (Game Of Pure Strategie) bedacht ik regels die kinderen van vijf begrepen. Bovendien was het spannend om het spel van je tegenstander zo in te schatten dat je kan winnen.

Pabble™ wordt standaard gespeeld met de keuze uit 1-2-3. Er zijn allerlei varianten, 1-2-3-4, 1-2-3-4-5, 1-2-3-4-5-6, of het complete kaartspel a-2-3-4-5-6-7-8-9-10-b-v-h.

Standaard Pabble™ kan heel goed gespeeld worden met 2 spelers. Het lijkt dan sprekend op het spel waarbij kinderen moeten kiezen uit steen, papier of schaar, waarbij steen van de schaar wint, de schaar van het papier wint, en het papier van de steen wint. Alleen met Pabble™ is niet elke inzet even duur. Als je met 1 van de 3 wint, win je 3 stenen terwijl je maar kans hebt om er 1 te verliezen. Met 3 stenen kun je 2 stenen winnen, maar er ook 3 verliezen. Dus voorzichtigheid is geboden.

Standaard Pabble™ kan ook heel goed met 3, 4, 5 of zelfs 6 spelers gespeeld worden. Daarboven is een pabble met de keuze uit meer dan 3 leuker om te spelen. 

Regel 1: Het minste aantal gekozen stenen wint van een grotere aantallen 

Regel 2: Bij gelijke aantallen wint het aantal dat exact 1 hoger is dan een ander aantal, maar de laagste steen wint van de hoogste.

Regel 3: Elke speler kan elke ronde zijn deel opeisen.

Mede mogelijk gemaakt door Jouwplek